Nijin kanssa ajoin tämän viikon toisen jäljen. Tavoitteena oli siis saada ainakin viisi jälkeä viikossa, muttah... Aina ei voi voittaa ei edes joka kerta ;D

Jälki meni kivasti. Neiti keskittyi ja päähänkin sain nyt laitettua jotain neidille mieluista: Jauhelihakimpun. Jäljelle voisin itse viljellä hieman pienempiä paloja, koska osan tyttö näki. Vaadin kuitenkin sen jäljestämään kaikki herkut stoppaamalla hihnalla niin ettei pentu päässyt syömään näkemäänsä herkkua vaan etsimään toisen jäljen, minkä se aina löysikin nopeasti. Nokka menee nimittäin välittömästi maahan kun hihna stoppaa. Niji jäljesti rauhallisesti ja suhteellisen varmasti. Hieman takaviistosta tuullut tuuli sai pentua irtoamaan jäljeltä, mutta taitavana nokan käyttäjänä penneli hoksasi nopsasti palata jäljelle.

Illalla otettiin ensimmäistä kertaa vierailla ihmisillä hakua. Otettiin ihan tuuliharjoituksia niin, että maalimies hiippaili piiloon niin ettei pentu näe ja minä lähdin sitten pennun kanssa siksakkaamaan kohti maalimiestä. Pentu sai siis itse koittaa hoksata hajun. Ensimmäisellä kerralla Niji näki maalimiehen pusikosta kun pääsimme tarpeeksi lähelle. Tyttö kulki aika pitkälti nokka maassa aluksi ja katseli minun päälle. Toinen maalimies löytyikin sitten ihan nenää käyttämällä. Niji hoksasi hajun aika äkkiä eikä neiti pitänyt nenäänsä enää maassa. Maalimiehet palkkasivat pennun. Tästä siis jatketaan.

Pitkin viikkoa ollaan otettu maahanmenoja sekä seuraamista aina silloin tällöin. En ole niitä tänne merkinnyt koska ovat olleet melko pieniä reenejä :) Ei mitään erikoista niiden saralla, paitsi maahanmeneminen alkaa luonnistua jo melko hyvin. Seuraamista pidennetään hiljalleen.