Jees, Nepon kanssa piti vähän touhuta tuolla pihamaalla tokonkaltaista.

Seuraaminen sujui ihan kivasti. Hieman innokkuutta aluksi - Nepo huusi ja kiljui... - mutta se laantui keskittymiseksi kun otin mutkia sekä käännöksiä matkaan. Seuraamista otin joka välissä pieniä tai vähän pidempiä pätkiä. Käännöksiä sekä täyskäännöksiä oli mukana ja ne sujuivat ongelmitta. Paikka oli suurelta osin hyvä, vaikka välillä poika painautui vähän liikaa jalkaa vasten. Kontakti pysyi herkeämättä.

Ihan vain omaksi iloksemme kokeilin tunnaria ensimmäisen kerran. Katkaisin siis oksan risukasasta (Pituus n. 15cm ja halkaisija ehkä joku 2cm?). Aluksi otin ihan vain kepin nostamista maasta: Otin Nepon sivulle, tiputin kepin sen nokan eteen ja siirryin itse koiran eteen naama sitä kohti. Siitä sitten nouda-käskyllä poika nosti kepin. Pureskelua oli tietenkin mukana, mutta murahduksella se väheni. Ennen kepin ottamista suusta, odotin, että koira lopettaa pureskelun kokonaan hetkeksi. Tämä tepsikin, kun toistoja otettiin. Eli pureskelu lähti lähes kokonaan.
Seuraavaksi kävin piilottamassa saman kepin parin, kolmen metrin päähän koirasta lehtien päälle, josta se ei erottunut kunnolla. Lähetin Nepon etsi-käskyllä etsimään keppiä ja kyllähän se sieltä löytyi! :) Otin tämän kaksi kertaa, kun molemmat kerrat onnistuivat hyvin. Pitää saada jostain tunnarikapuloita itse väkerrettyä, niin voisi kunnolla alkaa tätäkin treenaamaan.

Taas vaihteeksi otin luoksetulosta seisahtumista, joka sujui tänään poikkeuksellisen hyvin. Palkkana oli halko, jolla leikin ennen luoksetulotreeniä. Sijoitin palkan koiran taakse. Nepo pysähtyi parin askeleen jälkeen, mikä on mielestäni erittäin hyvin! :D Otin liikkeen pari kertaa loppuun asti eli koira perusasentoon sivulle. Tästä on taas hyvä jatkaa :)

Ihan kokeilun vuoksi otin sitten luoksetulosta maahanmenojakin. Otin vain yhden kerran ja maahanmeno oli aivan täydellinen. Eli sen kanssa meillä tuskin on mitään hätää :)

Lopuksi otin taas paikallaoloa. Etäisyys koiraan oli 10 metriä ja aika joku 1-2 minuuttia. Sen jälkeen kävin palkkaamassa koiraa silittämällä sitä rauhallisesti. Sen jälkeen kävin kiertämässä talon ja Nepo maata nakotti vielä palatessanikin kuin tatti. Ei mitään aikomuksen hiventäkään nousta istumaan! Tässäkin siis reeni tuottaa tulosta! :)

Nepo oli vaihteen vuoksi kympillä mukana touhussa. Erityisesti palkkana käyttämäni halkokalikka oli mieleen. Nameja minulla ei edes ollut mukana, kun minun ei aluksi ollut tarkoitus treenata ulosmennessä, mutta toisin kävi. Pienet ekstempore-treenit eivät olleet lainkaan pahitteeksi!