Nyt tein sen! Nimittäin Nijiä varten luoksarille viikkosuunnitelman, jonka mukaan edetään ;) Pakko kai sitä on oikeasti alkaa opettelemaan, eikä joka välissä olla "testaamassa", jokohan se toimisi.. Tarkoitus on vaihtaa käsimerkki tosiaan siihen suulliseen käskyyn. Niji ei ole niin herkkä reagoimaan liikkeeseen, jotta voisin kättä heilauttaa. Ainoa mitä se seuraa, on lelu. Siispä "sto"-käsky käyttöön. Aluksi on tarkoitus tehdä paljon läpijuoksuja ja sitten niitä käsky + lelu lentää -juttuja. Ja tästä ei tosiaankaan sitten edetä (muistuttaa itseään), ennen kuin toistoja on tarpeeksi takana! Tänään tehtiin onnistuneesti (ohjaajan sekä koiran osalta) luoksareita. Matka on lyhyt, jotain viiden ja kymmenen metrin väliltä, joten sitä sitten pidentelemään jahka ehditään :)

Niji yllätti tänään taas tekemällä aivan mahtavan täydellisen noudon jopa kaksi kertaa!! :D:D Nijin moottorikin alkaa löytyä, kun olen tajunnut vaihtaa namittelut poies ja keskittyä patukka/narupallo leikkeihin ;)

Käytiin tuossa illalla suotiellä (se on viimein sula!! :D ) koiria juoksuttamassa. Nepo oli aivan naatti! Herra on ilmeisesti saanut koko päivän temmeltää pihalla meidän matkustaessa yhteensä varmaan reilu seitsemän tuntia paahtavassa autossa :P

Nepolle olen muuten keppejä ruennut opettamaan uudella tavalla, kun sain väsättyä kujakepit ;) Siis sellaista mallia, jossa on verkot ohjaamassa koiraa. Äkkiä on herran pomppu häipännyt (hyppäsi muuten ekoilla kerroilla verkon yli...), kun on joutunut liikeratojaan muuttamaan. Nijikin alkaa hoksata ideaa, mutta vielä on pitkä matka, jotta saadaan homma toimimaan. Nepon kohdalla alkaa olla jo suuria muutoksia ;) Vielä kun saisi kuusi keppiä lisää, jotta saa tuon täysmittaiseksi :)

Huomenna (mahdollisesti) minulle muuttaa sellainen kiva pikku kamera, jota ei olekaan odotettu kuin... ööö.. kaksi, kolme vuotta?