Toko

Paikka: Koulun hiekkakenttä Sää: Pilvinen Häiriöt: Muita koiria

Ryhmätokoa
Aloitettiin siis sillä, että otettiin koirien kanssa seuraamista. Tein Nepon kanssa oikeastaan pelkkiä sivulletuloja eli taas hakusessa se istuminen hieman taaemmas. Ihan askeleen, parin seuraamista otin. Perusasennot hyviä.

Seuraavaksi otettiin ryhmässä paikallaolot. Eli ympyrään ja koirat niin, että ne katsovat toisiinsa päin. Jäin Neposta vain muutaman askeleen sen etupuolelle, jottei se vahingossakaan pääsisi nousemaan ja ryntäämään minnekään. Poika pysyi kuitenkin paikallaolossa hyvin. Kävin palkkaamassa sitä silloin tällöin antamalla napuja etujalkojen väliin.

Paikallaolojen jälkeen pysyttiin edelleen paikoillaan ringissä ja jokainen seurautti koiransa pujottelemalla muiden lomitse. Tätä pelkäsin ja paljon, sillä viimeksi kun olen tällaista Nepon kanssa ottanut, herra meni aina aivan sekaisin ympäröivistä koirista. Oikeastaan kaikki ongelmamme lähti liikkeelle juuri tällaisesta "sosiaaliringistä". Nepo kuitenkin yllätti minut aivan täysin! Poika ei välittänyt ollenkaan, vaikka sen ohitse kulki ties ketä sen "inhokkikoiria". Oma seuraamisemme alkoi hieman huonosti, mutta pysähdyin ja otin perusasennon uudestaan. Nepo skarppasi ja seurasi täydellisesti!!! O-O Uskomaton otus! Kohta me voidaan jo kisakenttiä kohden mahdollisesti uskaltautuakin...

Kaukokäskyt: Ihan ok. Ympäristön paineesta johtuen koira ei millään meinannut nousta ylös ensimmäisestä käskystä, mutta pikkuhiljaa homma lähti pelittämään ihan kivasti. Paremminkin tosin olisi voinut mennä. Tällä kertaa Nepo pysyi sentään paikoillaan, eikä liikkunut eteenpäin, mikä sillä on kakeissa tapana.

Liikkeestä maahanmeno ryhmässä: Otettiin siis muiden koirakoiden kanssa liikkeestä maahan/seisomaan menemiset yhtäaikaa rivissä. Nepo totteli hienosti käskyä, eikä ongelmaa ollut lainkaan. Otettiin tämä kaksi kertaa, sillä pari koiraa teki oman liikkeensä väärin.
Otin itsekseni liikkeestä maahanmenoja tämän jälkeen. Nepo teki aivan täydellisiä liikkeestä pysähtymisiä! Käskystä välittömästi maahan, eikä ollenkaan hidasteluja. Hieno homma! :)

Haku

Keskityttiin tänään pelkkän ilmaisun opetteluun. Koira liinaan, maalimies pienen matkan päähän ja koira lähetetään hakemaan rullaa. Nyt siis siirrettiin rulla kaulapantaan, eikä sitä ollutkaan maalimiehellä. Neposta kuitenkin homma oli aivan liian helppo, joten se ei oikein hiffannut juttua parin ensimmäisen ilmaisun jälkeen. Otettiin lopuksi hieman vaikeampi piilo ja saatiin siinä onnistumaan kohtalaisen hyvin ilmaisu. Nepo vain sekoittaa liinassa olemisen näyttöön, joten meinaa tarjota maahanmenoa maalimiehellä, kun sen pitäisi ottaa rulla. Hyvää harjoitusta :)

Esineruutu

Jaa-a. Pitäisi vissiin ottaa tätä enemmän... Nepo irtosin ensin hyvin. Kun se meni alueen ulkopuolelle ensimmäisen kerran, kutsuin sitä luokseni ja lähetin sen uudestaan ruutuun. Muutaman kerran se ylitti alueen, mutta palasi nokkaa käyttäen takaisin ruutuun. Esineitä se selvästi etsi, mutta jotenkin sillä oli kuitenkin homma hukassa. Tietämättömyydestä johtuen koira päätti asioida ruutuun... Lopulta se löysi yhden esineen ja lopetimme siihen. Enemmän reeniä tähän!!

Nepo yllätti minut täysin tokoilussa! Olin niin ällikällä lyöty, etten oikein tiedä miten olla...