Kesä nimittäin. Nämä säät alkaa olla hyvin turhauttavia, jos jopa minä valitan, ettei ole tarpeeksi lämpimiä ilmoja O.o Nyt on tosin ollut ihan kiva (vähän turhan tukala tosin) lämmin jakso, mutta lämpöputken rikkoi sitten herra Ukkonen, jonka saattelemana saapui jälleen viileämpää ilmaa. Blaah. Ulkona on harmaata ja vettä ripsii. Toisaalta metsälenkit on ihania pienessä tihkusateessakin ;)

Koirien kanssa ei olla puuhasteltu mitään kummempia. Nepo on päässyt uimareissuille mukaan pomppimaan laiturin nokasta keppiä hakemaan - tosin kuulin eilen niin kamalan jutun kaverilta, että taitaa herrankin uimareissut lyhentyä. Kaverin koiralla oli nimittäin vatsalaukku pyörähtänyt uidessa. Koska Nepokin juo vettä (väkisinkin menee, kun keppiin pitää hyökätä) ja on vauhdikas, niin pitää oikeasti vähän rajoittaa, ettei mitään satu. Tuo kun uisi nykyään kuin päätön kana.. Nijiltä touhua olen rajoittanut lähinnä muiden uimarauhan vuoksi :D Osasyy on se, että Niji repsottaa korvaansa aina uinnin jälkeen useammankin tunnin puhdisteluista huolimatta. Jottei korvatulehdusta pääsisi tulemaan, niin täytyy uiskentelua rajoitella. Niji kun olisi järvessä vaikka maailman tappiin asti. Yksikin päivä se ui isojen aaltojen keskellä menemään. Oli aika koomista, kun pienen belgin pieni pää pilkottaa aallon harjalla :D Siellä se vain viuhtoi menemään kuin mikäkin pelastuskoira paimentamaan nuorinta siskoani (kai pitää tätä jotenkin heikkona?). Lopettaa touhun kyllä kiellosta, mutta selkeästi huolehtii siitä huolimatta, vaikkei enää paimentaisikaan toisia. Rassu :)

Kävin keskiviikkona Nijin kanssa kaupungilla hengailemassa aamutuimaan ja tein "kokeenomaisen" treenin ilman hyppyä yhden koulun kentällä. Tarkoitus oli tehdä suoritus vieraammassa paikassa, joten valinta osui sitten tuolle kentälle. Sopivasti viereiselle leikkikentälle tuli lapsia vanhempineen leikkimään, niin saatiin sitä kaivattua häiriötäkin. Kävelytie oli kentän toisella puolella ja sielläkin satunnaisesti ohikulkijoita meni.

Niji teki kaikki liikkeet kiitettävästi. Ainoastaan luoksarissa pysähtyi ensimmäisellä huonosti (en tiedä olinko itse epäselvä?), mutta toisella sitten taas nappisuoritus. Nouto oli jotain uskomatonta jälleen kerran! :D Laukkasi kapulalle, kiersi sen taakse, nappasi suuhun pyörittelemättä, laukkasi takaisin ja istui viivasuoraan eteen + luovutti hienosti. Osan liikkeistä tein liikkurin kanssa, osan ilman. Taisi olla niin, että luoksarin tein ilman liikkuria, kun harjoittelin lähinnä pysäytystä (en tehnyt kertaakaan liikettä loppuun, toistin kolmesti, joista kaksi vikaa hyviä).

Sunnuntaina onkin sitten näytelmä Nijillä :) Suap nähä, mitä neidistä sanotaan. Kiva päästä kiertelemään kojuja ja katselemaan muita belgialaisia. Samalla reissulla Pro (suomenlappari siis edelleen) käy kehäkettuilemassa. Eikä muuten tokokisoihinkaan ole enää kuin viikko ja päivä aikaa O...O

//Muoks
Tein muuten eilen molemmille kaukoja ukkosen jyllätessä. Nepo nyt tekee hyvin nepomaiseen tapaan liikuskellen sinne tänne ja tuonne, mutta hirmuisen jännää herrasta touhu aina on :) Tosin liikkumistila on pienentynyt, joten jotain on saatu aikaiseksikin. Nijillä oli virtaa kuin pienessä kylässä, mutta se teki sitäkin hienommin! :D Tein kaikkia vaihdoksia sekaisin, eikä neiti hievahtanut senttiäkään. Matkaakin koiraan oli joku reilu metri (tällä matkalla en juuri ole seisomisia kuvioon sotkenut). Ehkä tämä tästä. Pikkuhiljaa.