Sisko ystävällisesti kyyditsi Nijin ja minut ensin Kalevalan nurmikentälle, jolla ei muuten olla taidettu Nijin kanssa edes ikinä käydä..? Muistelisin, ettei olla käyty.

Katselin ensin toisten tekemisiä Nijin odotellessa autossa. Mentiin kentälle samaan aikaan Sonja-holskun kanssa puuhailemaan. Treenissä painotin pitkälti virettä sekä kontaktin pitämistä minuun. Siispä heti autosta koira mahdollisimman hyvin paketissa kohti kenttää. Seuraamista patukkapalkalla. Juoksussa Niji ottaa jostain syystä etäisyyttä, joten siihen pitää kiinnittää jatkossa huomiota enemmän. Tein nyt vain pari juoksuosuutta, mutta pitää tehdä niille oma tehotreeninsä jossain vaiheessa.

Vaikka ensin meinasin, etten vaihda käsimerkkiä pois luoksarista, niin olen nyt kuitenkin alkanut vahvistamaan seisahtumiskäskyä tarkoituksena saada liitettyä se luoksariin. Ensin peruuttelin kävellen ja käsky ja pari juoksusta peruuttaen sekä liikkeestä seisahtumisia (aivan äärimmäisen upeita!!). Seisoessaan sekä maatessaankin Niji nuuskuttelee maata ihan muuten vaan. Tähän puutuin köhähtämällä tai nyppäämällä koiraa korvan takaa. Palkkaus tulee minulla usein tietyissä kohtaa, joten pyrin nyt vaihtamaan palkkaukset mahdollisimman monipuolisiksi, joka toivottavasti vaikuttaa tuohon nuuskimiseen vähentävästi. Myös toisten touhut kiinnostaa siinä määrin, että koira katselee ympärilleen esim. seistessään liikkeestä seisomisessa. Siispä saatava näihin pieniin puutteisiin parannusta.

Seuruutin Nijiä ihmisten seassa, eikä mitään onkelmaa. Nijillä on omituinen tapa sivusilmällä tuijotella toisia pitämällä pää kuitenkin oikeassa kohdassa. Tähän puutuin, mikäli meni pitkäksi tuijotteluksi kääntymällä yllättäen. Toimii.

Patukkaleikkien seassa tein eteenistumisia ja äärimmäisen näpäkkiä olivatkin! :) Lopuksi laitoin Nijin makaamaan ihmisten lähelle. Palkkasin kontaktista ja puutuin nuuskimiseen. Ympärillä juoksenteli lapsia, joita neiti katseli. Kun kontakti alkoi pysymään pitkälti minussa, käskin koiran sivulle. Ei noussut ensimmäisellä! Ärähdin ja koira nousi, laitoin takaisin maahan ja uudestaan sivulle - hyvä. Tätä pitää myös treenata, koska Niji jotenkin ihmeellisesti "maatuu" maahan, mitä pidempään se siellä kököttää. Tätä tekee toisinaan etenkin ruokakupilla. Sivullenoususta patukkapalkka, jonka koira sai pitää, ja autoon hyvillä mielin. Neiti oli kivassa, tasaisessa vireessä koko tokoilun ajan, johon pyrinkin. Heti kentälle mentyä se piti hyvin kontaktia. Pitää tehdä enemmän sellaisia kokeenomaisia kehäänmenoja, koska silloin koira ei ole skarppina.

Mentiin vielä Mammankaivonkentälle agiliitelemään hieman. Tehtiin pieni radan pätkä, jossa minulla jalat solmussa sekä Niji keksi jotain uutta ja jännittävää: Siivekkeen yli voi hypätä, kun kierretään takaa. Jepjep. Tajusin sitten, mistä se on sen keksinyt.. Olen kierrättänyt sitä kukkalaatikon ympäri ja pari kertaa neiti on keksinyt hypätä yli ja koska homma on ollut sellaista hömpöttelyä en ole aiheesta mitenkään kieltänyt vaan jättänyt huomiotta. Jostain syystä tämä on neidistä hurjan kivaa... Eli kierrätellään nyt sitten jotain muuta kuin sitä kukkalaatikkoa, jonka yli voi hypätä :D

Radan jälkeen aloitettiin kepit ihan vedättämällä, kun en ole saanut aikaiseksi tehdä niitä kujaviritelmiä. Niji tosin on selkeästi hoksannut homman jujun, koska lähtee pujottelemaan tosi hyvin ja varmana, mutta ohjaajan pitää muistaa olla ahnehtimatta liikaa - lisään liian herkästi vauhtia ja vähennän samalla apuja + teen liikaa keppejä kerralla. Hiljaa hyvä tulee tässäkin ;) Mutta alku on ainakin lupaava.

Niji oli tänään aivan huippu ja teki kuten osaakin hyvässä vireessä. Nyt tokotteluissa huomio noihin pieniin yksityiskohtiin, jotka helposti ovat isoja juttuja kisatilanteissa. Etenkin tuo hengailuaika, mitä tokossa tulee liikkeiden välillä, pitää saada kuosiin.

Ja sitten muuttouutisiin. Muutto hieman viivästyy, joten maanantaiaamuna saan avaimet kouraan :) Silloin muutto myös tapahtuu. Sisustuslehtiä olen katsellut innolla, koska haluaisin sellaisen kivan sermin jakamaan asuntoa hieman. Myös pieniä yksityiskohtia asuntoon olen katsellut, mutta saattaapi olla, että jäävät haaveiksi tällä rahan tulolla ;D