Niji

Paikka: Ravirata
Sää: Pilvinen, kolea
Häiriöt: Tuttu koira omistajineen katselemassa sivulla

Alusta: Niitetty pelto, jossa iso vesirapakko 
Pituus: n. 40-50 metriä
Muuta: Jälki lähti aluksi viistoon vasemmalle ja sen jälkeen rapakon alkamiskohdasta oikeaan, loppuosa jäljestä suoraa, napu joka askeleella

Nijin kanssa jäljestämässä pitkästä aikaa. Jäljentekijällä oli ongelmia tällä kertaa... Pitäisi katsoa eteensä, kun tiputtelee nameja askelille. Minä nimittäin tein jäljen pellolla olleen ison (noin kymmenen, viisitoista metriä koko jäljen pituudesta) vesirapakon poikki.. Siinä vettä hieman alle nilkkojen. Onneksi olin varustautunut kumisaappailla hommaan 8)

Ajattelin ensin, että emme jäljestä sitä jälkeä, mutta lähdimme kuitenkin kokeilemaan. Alku jäljestä sujui hyvin, vaikken ollut täysin varma siitä, noukkiko koira kaikki namit askelilta, mutta varmaa ja rauhallista jäljestys oli. Ja jäljelläkin pysyttiin. Sitten eteen tuli rapakko. Nijille iski "tenkkapoo": Mihin nyt? Neiti yritti etsiä jälkeä sivuilta, mutta mitään ei löytynyt. Toistin käskyn "jälki", mutta Niji vaan tillotteli sen näköisenä, ettei täällä mitään jälkiä ole. Pienellä käsiavustuksella näytin jäljen suunnan kun sain Nijin painamaan päänsä maahan uudella käskyllä. Kehuin kun se lähti oikeaan suuntaan. Kehuja seurasi se, että Niji nosti päänsä kysyvänä. Annoin sen hetken miettiä. Kun neiti jatkoi oma-aloitteisesti jäljestystä, kehuin sitä varovasti. Lopulta Niji hoksasi missä jälki kulkee ja alkoi harvoida vesialuetta. Hieman tyttöä ällötti kylmä vesi tassuissa, mutta sinne sitä vaan mentiin. Niji selvisi loistavasti lätäkön ylityksestä, jonka jälkeen jälki palasi taas kuivemmalle pellolle. Kaiken lisäksi vedessä ollut jälki kaartui hieman oikealle, joten siinäkin oli haastetta koska jälki ei mennyt suoraan. Loppujälki sujui taas samaan vanhaan tapaan.

Niji sai aamuruuan tältä jäljeltä.

En voi muuta sanoa kuin, että "wow"! Niji on todella taitava nokan käyttäjä ja se tuli tänään todistettua uuden haasteen muodossa. En voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen neitiin ja sen suoritukseen. Uskomaton penikka! :)