Jotain kai sitä pitäisi vääntää tännekin kirjoitettavaksi ;) On taas aika astua arkeen ja päivittelemään kuulumisia vanhaan tuttuun tahtiin eli epäsäännöllisen säännöllisesti ;D

Viimeiset kolme viikkoa vietin siis kaverini kanssa Pohjois-Irlannissa työharjoittelussa kennel Sassicaiassa. Mary ja Michael kasvattavat siperianhuskeja joten tämäkin kesä meni viime kesän tavoin aika huskymaisissa merkeissä ;) Reissu alkoi 6. päivä jolloin saavuimme Dubliniin. Mary oli meitä vastassa ja siitä sitten tienpäälle reiluksi pariksi tunniksi kohti Belfastin kupeessa sijaitsevaa Bambridgea (saatoin kirjoittaa väärin ;D).

Maryn ja Michaelin talo sijaitsee maalaismaisemissa, joten voitte arvata, että viihdyin ;) Kenneltilat olivat hienot ja koirat mukavia maisemia unohtamatta! Sekä minulle, että matkakumppanilleni oli varattu omat, todella mukavat huoneet, joihin majoituimme. Ensimmäisinä päivinä ihailtiin edessämme avautuvia maisemia, sillä huoneidemme ikkunoista avautui näkymä pitkin Irlannin nummia. Usein pystyi katsomaan missä aurinko paistoi ja missä taas satoi vettä. Talo sijaitsi siis melko korkealla ja näkymä oli sen mukainen! :)

Päivisin hoidettiin koiria Maryn ja Michaelin ollessa töissä. Juoksutettiin ja harjailtiin sekä käytiin lenkillä niiden kanssa. Myös kaikennäköistä muuta pientä tehtiin :) Päästiin Maryn mukaan Englannin puolelle näyttelyreissulle ja samalla piipahdettiin Skotlannin puolella, jonne lautta rantautui Irlannista. Skotlannissa oli ihania kiviaitoja joka puolella! Skottihameenkin näin eräällä miehellä päällä, mutta en itse Skotlannissa, vaan Englannissa seuraavan päivän näyttelyssä. Hauskaa oli, että miehellä oli narun päässä tervu ;D Meinasin kysyä, että saisinko ottaa hänestä kuvan koiran kanssa, mutta se jäi tekemättä.

Näyttelyreissun ajan vierailimme Maryn ystävän Lindan luona Englannissa. Paikkakuntaa en millään saa päähäni.. Lindaltakin löytyi huskeja sekä valloittava saksanseisojanpentu Jack ;D Näyttelypäivä oli mukava ja hyvin epätyypillisesti aurinkoinen ja lämmin! Kehässä oli 120 huskia, joten mikään ihan pieni tämä näyttely ei ollut. Kestikin kolme päivää. Paikalla näin myös belgialaisia, mutta niitä en kamalasti ehtinyt ihailemaan. Samoilta ainakin näyttivät kuin täällä Suomenmaassa ;D Hauskaa oli nähdä viereisessä kehässä suomenlapinkoiria, joista yksi oli kyllä kaukana rotumääritelmänmukaisesta! O.o Muistutti lähinnä mittelpitzia hieman isompana. Muut näyttivät sentään lappareilta ;D Maryn Dogbert sijoittui hienosti PU2 ja pääsee näin ollen Cruftsiin ;) Spotless jäi omassa luokassaan neljänneksi. Jos se olisi sijoittunut kolmanneksi olisi sekin päässyt edustautumaan Cruftsiin.

Näyttelynjälkeisenä päivänä lähdettiin takaisin Irlanninpuolelle, joten pitkä ajomatka oli jälleen edessä :P Seuraavan viikon maanantaina päästiin Irlannin poliisille tutustumaan huumekoirakoulutukseen! :D Poliisilaitoksella oli todella mukavaa ja rentoa. Meille kerrottiin heidän poliisikoirien koulutuksesta sekä mihin tehtäviin niitä käytetään sekä rotujakaumaa. Päästiin sitten levittämään hajua valitettavasti poliiseilla ainoaan käytössä olevaan rakennukseen tätä hommaa varten ja piilotettiin sinne huumeita sekä rahaa. Sen jälkeen päästiin katsomaan kuinka labradorinnoutaja Max selviytyi hommasta ja kyllähän ne rahat ja huumeet sieltä löytyivät :) Meille esiteltiin myös pentujen koulutusta huumekoiriksi. Sen jälkeen päästiin lentokentälle kanniskelemaan huumeita sekä rahaa taskuissa ja Max pääsi jälleen hommiin. Ihmisten ilmeet kentällä oli aika hauskoja seurata ennen kuin he tajusivat, että kyseessä oli oikeasti vain harjoitus ;D Huumeet sekä rahat löytyivät jälleen ilman ongelmaa. Iltapäivällä päästiin lenkittämään muutamia koiria metsään ja annettiin meille demonstraatio puruistakin :) Todella ikimuistoinen päivä päästiin siis poliisilaitoksella viettämään :D

Loppuaika menikin samoissa tutuissa hommissa huskien parissa :) Olihan siellä muuten viisi viikon ikäistä pentua kun saavuimme, joten niiden kasvua ja kehitystä tuli seurailtua aika paljon. Rauhallinen pentue oli tämä, mutta silti yhtä valloittavia kuin kaikki muutkin koiranpennut! :D

Viimeisenä päivänä käytiin katsomassa merenrantaa pohjoisessa. Viikkojen aikana käytiin myös parina päivänä lenkillä puistossa 7 kuukautta vanhojen pentujen kanssa (Alex ja Sergei). Puistot olivat todella hienoja, eikä missään ollut minkäänlaista merkkiä koiravastaisuudesta! Koirat saivat olla mukana ja monilla ne olivatkin. Ei mitään ongelmaa ohituksissa irtiolevilla koirilla. Kaikki olivat niin sulassa sovussa keskenään, ettei me nähty reissun aikana yhtään rähisevää tai huonosti ohittavaa koiraa. Ehkä täällä pitäisi oppia jotain tuolta pieneltä saarelta ;)

Reissu oli kaikkiaan hyvin antoisa ja kielitaito parani ainakin ymmärtämisen osalta paljonkin :) Eipä enää tarvitse sitä vähääkään katsoa tekstitystä täällä Suomessa kun melko sujuvasti ymmärtää tv-ohjelmien puheet. Puhuminen onkin sitten vielä asia erikseen ja rohkeampi saisin olla puhumaan ;D

Tässä jotain lyhyesti ilman kuvia. Koitan saada ne nettiin mikäli jaksan tässä lähiaikoina sen tehdä :P On ollut vähän vetolopussa tässä kotiuduttua. Eilenkin illalla otin vaan koirat mukaan ja painelin metsään katselemaan Suomen luontoa ja sen ihmeitä seuraten omien koirien kirmailuja pitkin metsiä ja peltoja :)