Jälki

Paikka: Pellot Sää: Pilvinen/välillä satoi hieman lunta Häiriöt: Muita jäljestäviä koiria

Alusta: Märkä/osittain luminen pelto Pituus: n 300-350 m Muuta: Napuja siellä täällä, 4x kulmaa

Rauhoitin Nepon jälleen ennen jäljelle menemistä tavanomaisella rituaalillamme eli otin koiran sivulle n. metrin päähän jäljen alusta ja silittelin sitä rauhallisesti sekä laitoin liinan etujalkojen väliin. Kun koira oli rauhoittunut, lähdettiin jäljelle.

Ensimmäinen suora oli joku 30-40 metriä pitkä, jonka jälkeen tuli kulma oikeaan. Nepo meni kulman yli ja sähelsi ennen kuin löysi jäljelle takaisin. Sekin tapahtui siten, että kutsuin koiran luokse sivulle ja aloitimme rauhoittumalla hetkeksi jonka jälkeen jatkoimme hommia. Nyt koira alkoi olla jo skarpimpi ja keskittyi touhuun, vaikka vielä välillä oli veto päällä. Liikaa rynnimistä rauhoitti pieni nyppääminen liinasta.

Seuraava kulma vasempaan selvitettiin todella hienosti ilman ongelmia. Suorakin meni mukavalla vauhdilla ilman kiskomista. Kolmas kulma oli jälleen oikeaan ja sekin meni hienosti samoin kuin viimeinen, joka kääntyi vasempaan. Suorat pätkät koira meni rauhallisesti, vaikka naputtomilla kohdilla oli hieman nopeampi meno kuin silloin kun nameja löytyi. Nepo kuitenkin tarkisti kaikki askeleet napujen varalta.

Jälki sujui siis oikein kivasti. Nyt en esineitä laittanut ollenkaan, mutta sitten seuraavalla kerralla. Alkusähellyksistä huolimatta, koira keskittyi oikein hyvin. Eli tosiaan pitkiä jälkiä kulmien kera, jolloin koira keskittyy paremmin, koska jälki on silloin vaihtelevampi.

Jälki

Paikka: Metsä Sää: Pilvinen Häiriöt: Muita ihmisiä linjalla + koiria jonkin matkan päässä

Nepolle tein neljä pistoa, joissa jokaisessa oli maalimies. Molemmat ukot olivat Nepolle uusia ja ne olivat pitkällä pistossa (ehkä n. 40-80 m haarukassa). Pistot olivat sekä myötä, että vastatuuleen.

Ensimmäiselle pistolle koira lähti hyvin ja haki rullankin maalimieheltä nätisti. Näyttö sujui myös ongelmitta, vaikka Nepo menikin makaamaan osittain maalimiehen päälle ;D Maalimies oli makuullaan (uusi asento Nepolle)

Toinenkin pisto meni erittäin hyvin ottaen huomioon sen, että se oli vastatuuleen, eikä Nepo ole hyvä irtoamaan. Nyt kuitenkin koira lähti samalla tavalla hääräilemään pistoon ja löysi ukon ongelmitta. Näyttö hyvä. Maalimies oli kyykyssä.

Kolmas pisto sitten tökki. Alku meni hyvin ja Nepo haki rullankin ukolta, mutta koira pudotti rullan jonnekin puolitiehen. Jouduin käskemään sitä uudestaan ja uudestaan ukon luokse, koska itse luulin, ettei se ollut sitä vielä löytänyt. Lopulta Nepo kuitenkin löysi rullan, jota koko ajan etsi tietystä paikkaa. Näyttö sujui töppäilystä huolimatta hyvin! :) Maalimies oli makuullaan.

Neljäs sujui taas ongelmitta, vaikka tämäkin oli vastatuuleen. Näyttö sujui hyvin. Maalimies kyykyssä.

Olen erittäin tyytyväinen tähän hakutreeniin! Nyt vain treenailemaan sitä itse rullailmaisua aivan kokonaisuudessaan valmiiksi. Pitää myös rueta tekemään tyhjiä pistoja, mutta vasta sitten, kun saan irtoamisen sekä ilmaisun kuntoon.

Toko

Paikka: Ampumarata Sää: Pilvinen Häiriöt: Toisia koiria

Seuraaminen: Ok, kontakti välillä hukassa, mutta muuten hyvin

Liikkeestä maahanmeno: Edelleen vanha käsky, joten maahanmeno ei ollut ihan niin nopea, mitä hain

Luoksetulo: Matka erittäin lyhyt, ok.

Paikallaolo ryhmässä: Nepo edelleen paineistuu ja nousee kyynärilleen. Eli paikallamakuutreeniä paljon!

Olen tottiksiinkin tyytyväinen, vaikka vähän meni välillä överiksi kontaktin osalta :) Kokonaisuudessaan treenit olivat oikein onnistuneet!