Niji

Paikka: Koulun pelto
Sää: Pientä tihkusadetta
Häiriöt: Paljon ohikulkevia autoja sekä kaveri koiransa kanssa katselemassa

Pituus: n. 30-40 m Alusta: Kostea pelto Muuta: Suora, napu joka askeleella

Pitihän sitä polkaista uusi jälki neidille sen vesilammikon ylityksen jälkeen. Tein nyt sellaisen normijäljen meille. Pituutta olisi voinut olla enemmänkin, mutta koska tilan oli rajallinen, niin jouduimme tyytymään tähän.

Jälki alkoi hyvin. Niji ei rynninyt ollenkaan, vaan laittoi käskyn saatuaan nenän välittömästi rauhallisen varmasti maahan, eikä liikkunut sijoiltaan muuta kuin siten, että lähti vasempaan suuntaan. En kyllä saa itse järkevää selitystä, että miksi. Tuulikaan ei voinut tuoda hajuja siihen kohtaan, sillä tuuli juuri päinvastaisesta suunnasta. Yksi selitys voisi kyllä olla se, että Niji haistoi ennen varsinaista jälkeä olleen harppauksen heinistä. Sillä siitä kohtaa olin mennyt.

Tämä jälki on ehdottomasti kokonaisuutena paras ikinä! Koko jäljen ajan Niji kulki rauhallisesti ja johdonmukaisesti jälkeä pitkin tarkistaen jokikisen askeleen oma-aloitteisesti. Yleensä joudun hieman stoppaamaan liinalla, mutta tänään tarvitsin liinaa vain kahdessa askeleessa. Taisi edellinen hankalampi jälki hieman skarpata koiraa jäljen saralla. Uskalsin loppupuolella jälkeä jäädä noin metrin päähän koirasta. Yleensä kuljen aika lähellä koiraa varmistaakseni, että koira tarkastaa joka askeleen. Nyt kuitenkin pystyin huoletta ottamaan etäisyyttä koiraan, joka teki lähes täydellisyyttä hipovaa työtä! :)