Huah. Olipas kyllä taas reissu :D Lähdettiin yhdeksitoista kentälle odottelemaan talkooväkeä esteitä kasaamaan ja viimein pienten mutkien kautta päästiin esteet roudaamaan ja siten aloittamaan mölliagit (osa Cuuccelicuppia). Rata oli suht simppeli, mutta sieltä löytyi muuri ja A, joita ollaan otettu kerran ennen tätä Nijille. Ei se mitään, suht kivuttomasti ne menivätkin.

Ratasuorituksemme oli aika sählinkiä, enkä itse ollut juuri meiningissä mukana, sillä ennen meitä oli siskoni vuoro ja Pro-lappari päätti ottaa hatkat (juoksi jonnekin huitsinnevadaan) ja itseäni harmitti, miten typerästi reagoin Pron karkaamiseen (yritin päästä sen eteen häätääkseni sen, mutta loppujen lopuksi onnistuin ajamaan sitä hetken matkaa. Pro säntäsi sitten tielle omakotitaloalueelle ja katosi puskiin...). En ehtinyt kovin kasaamaan itseäni radalle, mutta ainakin tuli todettua se, että Nijihän osaa, vaikka ohjaaja on täys käsi! :D Ensimmäinen pätkä radalla muodostui hypystä, muurista, puomista ja mutkaputkesta. Eka hyppy meni hyvin, muurilla sitten ongelmia... Ensinnäkin ohjasin itse päin honkia ja Niji kiersi esteen. En muista kiersikö toista kertaa, vai sainko sen hyppäämään toisella yrittämällä (ponkaisi vähän palikoista). Puomi ok, otti kontaktit vaikka kyllä toivoisin sen osaavan pysähtyä alastulolle... Pitää treenata vielä - ja paljon! Putkeen annoin vahingossa väärän käskyn, mutta ei se mitään, koska Niji meni sinne ohjauksestani.

Seuraavaksi hyppy ja toinen, joka oli lähes samassa linjassa edellisen kanssa (hieman vinosti) ja sitten A, joka meni yllätyksekseni oikein hienosti! :D Niji ei epäröinyt ollenkaan estettä, vaan loikkasi ja otti kontaktit todella kivasti siihen nähden, mitä ollaan harjoiteltu.

A:lta jatkettiin kolmelle hypylle, jotka muodosti keskenään ympyrän. Näissäkään ei ongelmaa. Yksi hypyistä tehtiin kahdesti ja siltä jatkettiin sitten vielä kahden hypyn suoralle. Tässä kämmäsin ja pahasti. Olin ajatellut, että vaihdan itse puolta ennen toiseksiviimeistä estettä, mutta se sitten jäi, mutta typeränä tämä puolen vaihtaminen välähti mieleen vasta ennen viimeistä estettä ja rupesin siinä sitten töpeksimään. Niji kiersi hypyn hypäten väärästä suunnasta ja sain sitten vasta menemään oikein päin koko esteen. Ja niin, ollaanhan me "eteen"-käskyä harjoiteltu, mutta ei tullut mieleen sitten huutaa sitä koiralle... ;D Fiksu minä. Heti radalta lähdin Pron etsintöihin. Löytyi poika lopulta, mutta kyllä harmitti siskon puolesta :(

Meille virheitä kertyi yhteensä 20 (muistaakseni, en ottanut tuloslappusta mukaan - hylkyjä ei mölliluokassa huomioitu, vaan ne oli sitten 10 virhepist.) ja aikaa 40 sek. Radan olisi voinut ottaa uudestaan, mutta se ehdittiin purkaa sillä välin kun olin Prota etsimässä. Olisi ollut kiva ottaa uusiksi vaikka ihan harjoituksen vuoksi, sillä omat kämmäilyt otti päähän. Sijoituttiin muistaakseni viidensiksi (toisin sanoen kolmanneksi viimeisiä oltiin ;D ). Positiivistahan tuolta radalta löytyy ja paljon! :) Niji selvitti ensimmäistä kertaa tuon mittaisen radan, rimoja ei tippunut, vaikka makseja olivatkin, kontaktit meni hienosti ja koira oli ennen kaikkea koko ajan kuulolla (paitsi alussa, kun katseli karkurin suuntaan, mutta keskittyi hyvin rataan kuitenkin). Vähän läpijuoksulta tuo rata itsestäni vaikutti, kun omat ajatukset oli lähinnä ihan tyhjää Pron suhteen tekemäni virheen vuoksi. Ei edes mitään jännitystä ollut ilmassa.

Agilityn suhteen reeniä kaipaavat oikeastaan ohjaus sekä kontaktit + irtoaminen sekä tietenkin kepit ja keinu. Keppejä ei osata edelleenkään, enkä ole jaksanut niihin edes paneutua... Voisi  varmaan iltahommaksi ottaa keppeilyä :) Kunhan saisi ne taas kasattua tuonne pihamaalle + ostettua lisää harjanvarsia/oransseja tieviittoja 6 kpl. En kamalasti halua ottaa kuuden kepin sarjaa, ettei opi vajaisiin keppeihin (en tiedä onko tämä mahdollista, mutta minun logiikalla otan ennemmin koko sarjaa, kun ollaan harjoiteltu alkukesästä suht paljon tuota kuuden sarjaa.).

Tuomarina ollut Pirkko Kyllönen teki lopuksi omalla koiralla (aussie) kontaktiesteitä ja täytyy kyllä sanoa, että ehkä me ei todellakaan tähdätä korkealle lajin suhteen O.O Olisihan se hienoa saada sellaiset kontaktit aikaiseksi Nijillekin, mutta ei mun taidoilla! ;D Koira juoksi täysillä esteen päähän, pysähtyi etujalat maasssa, takajalat esteellä kuin seinään ja käskystä jatkoi. Ja vauhtia todellakin oli ja paljon. Tsemppiä vaan sinne MM-karsintoihin!

Kukahan ottaisi Nijin agivalmennukseen? Hakemukset voi nakata s-postiin tai kommenttilootaan ;D Me tullaan varmaan junnaamaan ykkösissä lopun ikäämme, mutta eipä tuo mtn. En osaa ottaa tätä lajia mitenkään vakavasti, kun keskitytään tokoiluun ja jälkeen :) Olisihan se kiva tietenkin osata :P

Nyt jälkeenpäin harmittaa, etten ottanut Nepoa sittenkin mukaan. Oltaisiin hyvin voitu osallistua mölliradalle tohelon kanssa! :) Siinä olisi ollut menoa ja meininkiä. Nepolla on nimittäin hieman enemmän vauhtia ja meininkiä esteillä mitä Nijillä ;) Ja osaan paremmin ohjata sitä kuin tuota Haiventa ;D

Jälkeilystä tulikin mieleen, että vuokrapellot on viimein niitetty, joten päästään taas tositoimiin! :D:D Mikäli peltotyöt lopetetaan tänään ajoissa, niin ajattelin polkaista Nijille ja Nepolle jäljet. Molemmille alkuun pitkät suorat, pari kulmaa ja esineitä. Tarkoitus seuraavissa jäljissä painottaa pitkiin suoriin, kun on otettu paljon sellaisia "nopeatempoisia" jälkiä (kulmia ja esineitä paljon suhteessa jäljen pituuteen). Täytyy vähän tasata tilannetta ja koittaa saada sitä rytmiä ja varmuutta jäljelle :) Mitään kamalan pitkiä suoria ei varmaan onnistu tehdä, mutta jonkinlaisia kuitenkin.