Tarkoitus ei ollut jälkeä tehdä tänään, mutta koska löytyi täydellinen metsätilkku, niin kokeiltiin ;) Eikä yhään hullummin. Tämä oli siis Nijin ensimmäinen metsäjälkikokeilu.

Jäljen kulku: n. 7 askelta suoraa, kulma vasempaan, n. 7 askeleen suora, kulma oikeaan, n. 60 askeleen suora (välillä 2x n. 10 askeleen namittomat pätkät), kulma oikeaan, n. 5 askelta ja loppu.
Vanhuus: n. 20 min
Pohja: sammalikkoa/jäkälikköä, alussa kosteaa, ennen puolta väliä kuivaa

Ennen jäljen alkamista parin metrin jana, jossa Niji meinasi oikaista tuulen mukana jäljelle. Otettiin kaksi kertaa uudestaan = vaadin rauhallisuutta ennen aloittamista. Kolmannella kerralla Niji jo hoksasi, että mennään suoraan. Jälki löytyi hyvin ja sitä lähdettiin kulkemaan alkuun rauhallisesti, mutta koska kulma tuli nopeasti, meni neiti yli. Kulman tarkoitus olikin se, että neiti ymmärtäisi keskittyä jälkeen kunnolla, eikä vain mennä. Ensimmäinen kulma hieman yli (n. koiran mitan), paluu jäljelle ja seuraava kulma täydellisesti! Kävi kulman todella tarkkaan läpi ja jatkoi hyvin jäljen päällä pienestä tuulesta huolimatta. Suoralla koittikin sitten ne namittomat kohdat, joissa Niji alkoi haravoimaan kuonolla ja sohimaan vähän missä sattuu. Namittomien alueiden tarkoitus oli testata se, että miten lähdetään nameja vähentämään jäljeltä. Nijin tapauksessa siis ei kertarysäyksellä, vaan hiljalleen askel pari sieltä täältä. Namilliset alueet meni hyvin. Viimeinen kulma tuotti hankaluuksia, sillä pitkän suoran jälkeen Niji ilmeisesti oletti jäljen vain jatkuvan suoraan. Siispä kulmasta mentiin yli, mutta palattiin kuitenkin takaisin pienen tarkistelun jälkeen. Loppu hyvin.

Jes. Ei yhtään hullumpi metsäjälki :) Etenkin olen supertyytyväinen siihen toiseen kulmaan, joka meni äärimmäisen hyvin. Jatkossa aletaan jättämään nameja pois ja jäljen alussa pitää muistaa olla tarkkana sen rauhallisen mielentilan kanssa. Hosuen ei pääse etenemään. Jälkeen on näemmä hyvä saada vähän "virikettä" (kulmia), jotta keskittyminen paranee. Luulen, että esineet tuovat sitä myös, kunhan sinne asti päästään. Pituus on myös yksi tavotteista. Pitää tässä loppu viikosta käydä samaisella alueella jälkeilemässä uudemmankin kerran, kun on aivan loistavat maastot hommaan! :D