Paikka: Takapiha (Ylivieska) Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Ohikulkijoita + haukkuvia koiria

Seuraaminen: Erityishuomiota käännöksiin. Seuraaminen oli pitkästä aikaa koko ajan kivaa, eikä koira ollut poikittain tai estänyt. Käännöksissä Nepo oli skarppina ja ne onnistuivatkin loppua kohden mallikkaasti. Alussa Nepo jäi vähän tielle vasemmalle käännyttäessä. Täyskäännökset sujuu hyvin.

Sivulletulo: Pelkkiä sivulletuloja eri kulmista. Kaikki ok. Nepo ei pompannut lainkaan, vaan pakitti nätisti oikeaan kohtaan.

Luoksetulosta pysähtyminen: Otin vain nelisen kappaletta lyhyhellä matkalla. Pysähdykset nopeutuneet huomattavasti palkkapaikan vaihdoksen myötä. Tein yhden kokonaisen liikkeen ja se meni hienosti.

Maahanmenoja: Nopeutta haettiin taas uuden käskyn kera. Maahanmenot hyviä.

Liikkeestä maahan: Otin uuden käskyn kanssa ja uskokaa tai älkää: Se toimi! Nepo meni aivan salamana maahan kun tein liikkeen kolme kertaa ilman käsiapuja. Ennen käsiavuttomia tein viisi käsiavun kanssa jättäen apua aina vähemmälle ja vähemmälle. Nyt vain pitää muistaa olla etenemättä liian joutui...

Paikallaolo: Matkaa koiraan noin viisi metriä. Kävin välillä palkkaamassa koiraa silityksin sekä annoin sille namin etujalkojen väliin. Pisin paikallaolo aika taisi olla n. minuutin. Palasin myös vanhoihin, alkuajan juttuihimme, eli kiertelin koiraa ja kävelin sen yli. Jännä, etten ole näitäkään aikoihin tehnyt...

Nepo oli taas oma ihana itsensä ja aivan kympillä mukana. Vaikka kauempana ympäristössä onkin jonkin verran hälinää (koiria haukkui, ohikulkijoita meni), niin Nepo piti kontaktia herkeämättä.