Jee! Lunta satoi tänään ihanasti! Käytiin Nepon ja kämppiksen sekä Sepen voimin raviradalla lenkin yhteydessä ja voi että sitä tuulta ja tuisketta. Heti kun ulko-oven aukaisi, niin vastassa oli kunnon myräkkä. Antaa vaan lumen nyt tulla maahan ja sen jälkeen ne ihanat, aurinkoiset pakkaskelit ;)

Nepoa ja Sepeä ei kyllä tuisku haitannut ollenkaan. Pojat juoksi sydämensä kyllyydestä ja Nepo tapansa mukaan ärsytti Sepeä tarkoituksella, että sai tämän jahtaamaan itseään. Tuiskussa Nepo näytti lähinnä valkoisenkirjavalta belgiltä ja tulihan sille valkoinen maskikin :D

Palailtiin kämpille kirjaston ja kaupan kautta. Nepon tassut leveni reissun aikana ainakin puolella, kun lumi takertui ikävästi varpaiden väliin. Nepon kanssa myös ollaan tehty miniatyyrireenejä pitkin päivää lelun kanssa. Ihan perusjuttuihin palattu, eikä sisällä oikein seuraamista enempiä voi tehdä. Jääviin ei takerruttu. Leikittiin etsintäleikkejä ja touhuttiin muutenkin pitkästä aikaa vähän isommin. Nepon kanssa koitan päästä hallille ensiviikolla. Pääsee sekin vähän treenien makuun ;)

Nijin kanssa ei olla tehty sisällä juuri mitään. Päivemmällä kävin pihalla tekemässä yksinkertaisesti kontaktitreeniä. Koira sivulle ja käsky seuraa. Ei siis seuraamista liikkeenä, vaan käskyn iskostamista. Seuraa = ota kontakti. Aluksi Nijin keskittyminen oli todella löysää, mutta muistutin joka kerta hihnalla, kun kontakti tippui ja heti neiti skarppasi. Leikkiä väliin ja taas sivulle hetkeksi. Tein myös pieniä yhdestä viiteen askeleen seuraamispätkiä, jotka päättyivät perusasentoon. Pidin koiraa normaalia pidemmin perusasennossa, jolloin Niji pudotti kontaktin. Otin askeleen sivummalle ja nyppäsin koiran mukaan. Lopputreenit oli jotain aivan uskomatonta: Niji piti kontaktia hienosti sivulla, eikä enää kääntänyt katsetta muita ääniä kohti, vaan korkeintaan käänsi korvaa. Nepolta tätä ei voi vaatia, koska se on terävämpi, mutta Nijin terävyys ei ole aivan sitä luokkaa, joten tämä on lähtökohtana. Lopuksi Niji sai purra haalarin hihaan kiinni ja oli kyllä neiti riemuissaan ;) Huippukiva pieni tokotuokio siis pidettiin.

Seuraavaksi panostetaan treeneissä seuraaviin asioihin:
- Kontaktin vahvistaminen!
- Perusasennosta superkiva juttu (kiitos tästä vielä kerran ;)
- Motivaation kasvattaminen: treeni -> tauko poissa luotani -> treeni jne.

Näistä siis lähdetään liikenteeseen treeneissä. Kontaktia mennään reenaamaan varmaan jo lauantaina mölliagilitytapahtumaan. Ilmoitin Nijin myös 2.2. pidettävään möllitokoon :) Mennään harjoittelemaan kisatilannetta ei-niin-jännittävään tapahtumaan. Itselle pitää saada rutiineja ennen kisaa ja kehässä :P