Tuntuu, että tuosta viime kirjoituksesta olisi enemmänkin aikaa... Mutta eihän siitä ole kuin kaksi päivää O.o

Mutta siis, tässä lähipäivinä ei olla mitään kummoisempaa tehty. Leikin yhteydessä uusia juttuja ja kapulareenit vaihdettiin pois ruokakupilta, kun tuntui, että teki vain tahmaisemmin silloin. Niji kun ei mene ruuasta sellaiselle "supermoodille", niin kuin Nepo, joka hakee vaikka kuun taivaalta, jotta saa ruokaa ;D Niji tekee asioita hitaammin ja sen vuoksi ollaan tehty paikallaolemista sekä kaukoja, jotka tosin sujuvat nopeasti kun kuppi on koiran takana. Avoimen kaukot alkaa näyttää melkoisen kivalta. Vakiomatka koiraan on nykyään sellaiset 3-4 metriä. Pidennetään sen mukaa, kun tuntuu hyvältä. Seiso-maahan ja seiso-istu -vaihdoksia ei olla kamalasti harjoiteltu. Muutaman kerran leikin yhteydessä tässä viikon aikana. Etenkin seiso-maahan -vaihdos on hyvä :)

Liikkeestä istumista ollaan myös hahmotettu. Sisko toimi naksuttajana, kun en enää itse kumartele koiraa päin. Niji istuu paremmin muuten "sit"-käskyllä kuin "back"-käskyllä, jota käytetään kaukoissa. Ajattelin nimittäin ensin, että sit kuulostaa liikaa sto-käskyltä, mutta olin näemmä väärässä. Jatketaan siis tällä menetelmällä :)

Luoksetuloja ollaan tehty niin maasta kuin istualtaankin ja sujuu hyvin :) Pysäytyksiä ei olla hirmuisesti harrastettu, vaan painotettu läpijuoksuihin, jottei himmailua ennen käsimerkkiä tule kehiin. Sitä ei ole onneksi vielä näkynyt. Minulla vaan menee turhan usein tuohon pysäyttelyyn homma, joten koitan saada läpijuoksu-pysäytys -asetelman läpijuoksujen puolelle. Sain laitettua paperille vähän luonnostusta tuon luoksetulon etenemissuunnitelmasta, sillä tuntuu, että lähden näiden uusien liikkeiden kanssa vähän "soitellen sotaan" meiningillä.

Suunnitelma näyttää seuraavanlaiselta ja tarkoitus aloittaa tämän mukaan luoksareita "uudelta pohjalta" vielä kun on mahdollista tehdä pysähdyksestä superhyvä:
- Pallo/nami lentää yhtäaikaa käsimerkin kanssa (heitetään samasta kädestä, muista palkan suunta hieman vasemmalle, sillä koira pyrkii helposti oikealle nyt)
- Valeheitot, eli pallo/nami lentää käsimerkin jälkeen
- Mukana jo läpijuoksut, eli pysähdystä ei tulekaan (mikäli pysähtyminen näyttää hyvältä)
- Välimatkaa koiraan pidennetään
- Välillä kokonaisena liikkeenä, muista muutenkin vaihtelevuus!

Joku on saattanutkin jo huomata, että kalenteriin on tullut hieman täytettä :) Eli muutamia etappeja on odottelemassa tokon suhteen keväämmällä/kesällä. Jos ei olla tuohon mennessä etenkin noudon suhteen kunnossa, niin jätetään välistä kisailut. Ja voihan olla, että neidillä iskee juoksukin tässä, joten ihan puhtaasti harkinta pohjalla ovat nuo menot (tokokokeet siis). Ajattelin kuitenkin osallistua möllitokoon Kajaanissa 11.5., jolloin pääsisi hieman kisamaista treeniä kokeilemaan avoimen suhteen. Jos nouto ei ole kunnossa, skipataan homma. Yksinkertaista ;)

Nouto alkaa muuten saamaan uutta pontta, kun Niji on aivan innoissaan tuosta metallista :D Sitä kyllä haetaan mielelläänkin. Ja nyt on tehty myös intonoutoja puukapulalla (edelleen käytössä PK-mallinen) kun tulen töistä. Silloin homma onnistuu äärimmäisen kivasti :) Eiköhän tämä siis tästä ala pikkuhiljaa suttaantumaan ;)

Ja ettei mene ihan kokonaan Niji-painotteiseksi, niin pitäähän sitä hehkuttaa Neponkin edistymisestä tuon metallikapulan suhteen! :D Herra noutaa sen lähes yhtä hienosti kuin tuon puisenkin. Hieman arastelee ottaa siitä kiinni, mutta muuten sujuu kivasti. Kolistelua kuuluu hieman, mutta paremmin Nepo tuosta pitää kiinni kuin puisesta.

Tämä viikonloppu on tarkoitus pitää ihan treenittömänä. Nyt on ollut pitkä putki näiden treenillisten päivien kanssa, joten mitään kummoisempaa ei ole tarkoitus tehdä. Huomenna olisi mätsärin vuoro, joten päästään vähän kehäkettuilemaan Nijin kanssa ;) Nepo lähtee mukaan turistiloimaan ja näkemään taas vähän maailmaa :)