Minulla alkaa mielikuvitus loppua noiden otsikoiden kanssa! :D Pitäisi varmaan kehittää joku keksi otsikko -kilpailu :P

Eniveis. Ollaan tässä kuluneen viikon aikana alettu kokoamaan avoimen liikkeitä. Luoksarin pysähdystä, noutoa sekä kaukoja suurimmaksi osaksi. Pitäisi varmaan kirjoittaa päiväohjelma, jotta pysyy itse kärryillä + ei rohmua taas järkyttäviä määriä treenattavaa yhdelle kerralle. Se kun tuntuu olevan vähän liiankin helppoa minulle...

Luoksarin pysähdys (seisahtuminen siis) vaikuttaa oikein lupaavalta jutulta Nijin kanssa. Napuja ja narupalloa vuorottelen palkkana. Tasapainottavat hommaa kivasti, sillä napujen avulla koira terävöityy ja lelu taas auttaa saamaan vauhtia pysähdyksen silti kärsimättä siitä. Tämä varmaan johtuu siitä, että olen ainakin toistaiseksi hoksannut pitää lelupalkkaamisen suht kurissa :)

Kaukoja jauhetaan vielä metrin etäisyydellä. Niji alkaa "arpomaan" (seisoo ennemmin kuin rupeaa istumaan), kun välimatkaa lisää liikaa (hätähousu meni ja otti liian isot kaksi harppausta kauemmas koirasta :P ). Muuten vaihdokset on tosi kivoja. Takajalat pysyy suht hyvin paikoillaan pieniä, ehkä parin sentin muutoksia lukuunottamatta. Erityisen hyvin sujuu maahan-istu sekä maahan-seiso -vaihdokset. Istu-seiso pitäisi ottaa kunnolla tehokuuriin tässä ennen kuin matkaa edes alan lisäämään. Miten ihmeessä painan tämän paksuun kallooni??

Estehypyn muuttaminen on ollut suhteellisen kivuton. Kahdesti ollaan tätä testattu ja molemmilla kerroilla sujui tosi kivasti. Niji tosin meinaa mennä vähän huonoon kulmaan esteeseen nähden, jolloin sen on vaikea hypätä takaisin. Pitää palata niihin alkuharjoitteisiin, eli namialustalle irtoamiseen.

Noutamista olen ottanut ihan pari hassua kertaa. Kaikilla kerroilla sujunut erittäin kivasti! :D Vauhtia ja intoa saisi olla enemmän, joten ollaan kovasti jeejetelty kapulalla. Pikkuhiljaa neiti on alkanut rentoutua kapulan kanssa eikä ota sitä pakkopullana. Isä lupasi nikkaroida meille oman laipallisen tokokapulan tuon PK-kapulan kaveriksi, niin päästään harjoittelemaan sillä. Aikoi tuo yrittää metalliakin väkertää, joten päästään harjoittelemaan sitäkin siinä sivussa.

Jääviä kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kisojen jälkeen. Koiran takana käyminen ei ollut ongelma, vaikka ensimmäisiä kertoja sitä tehtiinkin :) Ainoastaan seisomisessa koira meni hieman epävarmaksi ja meinasi lähteä kääntymään, mutta hyvin ne tassut pysyivät paikoillaan, kun pääsin palkkaamaan ennen käännösyritystä. Toistin tämän ja sujui todella hyvin. Pitää vain muistaa tehdä näitä paljon ja kiinnittää huomiota siihen maahanmenon nopeuteen. Tänään meni rivakasti :)

Paikallaolo sujuu ilman ongelmia. Olen pari, kolme kertaa tehnyt reilun minuutin mittaisia piilopaikallaoloja ruokakupilla. Tänään tein ensimmäistä kertaa ulkona ja piilossa olin lähes kaksi minuuttia. Sisko katsoi, että koira pysyi. Oli suurimman osan ajasta vain katsellut piilolle päin. Hieman nuuskinut maata ja korjannut takajalkoja liikkumatta paikoiltaan. Muuten kaiken kaikkiaan oikein rauhallinen ja tarkkaavainen p-olo :)

Tältä siis näyttää tämänhetkinen töttöilytilanne :) Eiköhän tämä tästä lähde suttaantumaan pikkuhiljaa ;)