Paikka: Koulun hiekkakenttä Sää: Aurinkoinen, mutta tuulinen Häiriöt: pari immeistä sekä muutama ohikulkija

Molempien koirien kanssa vaellettiin siis koululle Säteen ja Sepen kera. Paikalle saapuivat myös Marjo&Elmo sekä Lotta&Kuje. Agilityrata oli Lotan käsialaa. Valitettavasti en mitään piirrosta jaksa rueta vääntämään nyt ;)

Nepo
Otin ensin puomia muistinvirkistykseksi ja se sujuikin hyvin. Ainoa ongelma on se, että sallin sen lähteä ylösmenon kontaktilta omia aikojaan. Ei niin hyvä, koska koira varastaa ja kerran taisi itse radan aikana olla hilkulla, että koira otti kontaktin.

Itse rata meni ihan hyvin. Ongelmana itsellä on se, etten luota siihen, että koira osaa irrota.. Lähden helposti saattamaan sitä liian pitkälle jolloin myöhästyn seuraavalta esteeltä, joka oli tällä kertaa ongelmakohdassa keinu. Keinu tehtiin siten, että otin koiran hallintaan ennen keinulle ryntäämistä. Keinu meni yllättävän hyvin Nepoksi. Hyvä juttu.

Muita ongelmakohtia oli putkeen lähetys. Putki oli sijoitettu A:n eteen poikittain, joten suuaukko ei ollut näkyvissä. Pienien kikkailujen jälkeen sain koiran onnistuneesti putkeen, mutta olin auttamattoman myöhässä seuraavassa päässä :P Fiksuna en edes hoksannut, että minähän voin kutsua koiraa nimeltä silloin kun se on putkessa, niin se osaa tulla oikeaan suuntaan putkelta. Nepo nimittäin juoksi suoraan ensimmäiselle hypylle, jonka näki putkesta tullessa, vaikka kyseinen hyppy piti ohittaa ja suunnata renkaalle.

Loppujen lopuksi rata sujui ihan kivasti pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta. Eiköhän homma ala suttaantumaan ohjaajankin kohdalla jossain vaiheessa ;D Treeniä tarvitaan etenkin puomin suorittamiseen.

Toisella radalla toistuivat samankaltaiset ongelmat. Ohjaus lähinnä tökki vaihteen vuoksi. Ongelmia oli lähinnä hypyille ohjauksessa. Muuten tämä pätkä taisi mennä ihan kivasti.

Niji
Putki: Suoran putken suorittamista hieman vaikeammista kulmista eripuolilta putkea sekä putkesta tullessa koiran piti kaartaa, eikä vain jatkaa suoraan. Nämä treenit sujuivat hyvin. Saman tyyppisiä juttuja treenailtiin mutkalla olevalla putkella.

Hyppy: Ilman rimaa siivekkeiden välistä lähettämistä lelun perään. Hyp-käskyn lisäämistä hommaan. Tämä oli ensimmäinen "hyppytreeni" Nijille.

Erityisesti nyt pitäisi treenata esteille lähetyskulmia. Puomista pitää saada Nijille tosi huippu juttu, sillä se hieman jännittää sen suorittamista. Puomia ei tällä kertaa otettu.