Nopeasti on aika kulunut ja nyt oli viimeisten hallireenien aika ennen avaimen palautusta. Molemmat painajaiset pääsivät mukaan tokoilemaan ja vähän agiliitelemäänkin.

Aloitin hommat Nijin kanssa, sillä Nepo kaipasi pientä rauhoittumista boksissa ennen touhuilua. Tehtiin seuraamispätkiä ja harjoittelin itse käännöksien luontevuutta. Tänään saatiin aikaiseksi upeita täyskäännöksiä, joissa koira tulee mukana, eikä jättäydy jälkeen. Tässä auttoi myös se, että olen tehnyt käännöksiä lelun kanssa siten, että vedän lelua siihen suuntaan, jonne käännytään. Palkaksi leluun tarraaminen ja siitä taistelu. Tehosi näemmä melkoisen hyvin :) Muutenkin seuraamisesta on tullut paljon innokkaampaa, mutta vielä siitä puuttuu, kaverin muotoilua lainaten, se "minulle tekeminen". Jospa sitä vielä viikonloppuna ehtisi käydä yhteisreenissä aiheena seuraaminen ;)

Seuraavana seuraamista Nepon kanssa. Aluksi kaoottista. Edistämisen estämiseksi laitoin hihnan tulemaan takakautta ja kun koira edisti, pysähdyin ja näin hihna nyppäsi koiran paikoilleen. Tehosi aivan mielettömän hyvin, joten tätä jatkossakin käytämme. Lopuksi tein pätkiä, joissa hihna oli löysemmällä, eikä nyppäämistä tarvinnut. Ääntelyyn en puuttunut, vaikka se välillä hermoon ottikin. Mitä enemmän tehtiin, sitä vähemmän pilli vinkui ja poika alkoi keskittyä.

Seuraavaksi taas Nijin vuoro. Tein sivulletuloja siten, että otin koiran sivulle, siirryin askeleen hieman vinoon poispäin koirasta ja uudelleen sivulle. Jos tuli vinosti, siirsin karvoista pepun rivakasti oikealle paikalle. Äkkiä alkoi sivulletulot sekä nopeutua, että suoristua. Aika harvoin on nykyään ongelmana tuo vinoisuus. Eikä se vinoisuus ole mikään paha, jos sitä ilmenee.

Tein Nijille vielä nopeita maahanmenoja itse peruutellen. Koiran piti reagoida käskyyn heti ja mennä maahan nopeasti. Jos ei mennyt, jätin palkkaamatta. Suht rivakoilta maahanmenot näyttivät. Tehtiin näitä eilen sisällä ja silloinkin luonnistui kivasti :)

Hahmotin tuolle myös liikkeestä istumista pienen juomatauon jälkeen. Pyrin heti alusta asti kiinnittämään istumisen rivakkuuteen huomiota ja nopeita ne kyllä olivat. Käskysanana meillä on "back".

Nepon kanssa tehtiin tähän väliin luoksarin pysäytyksiä, jotka sujuivat suht kivasti. Sitten eksyttiinkin agilityesteille tekemään A:ta, keinua ja keppejä. Nepo oli kyllä kuin taivaassa, kun esteille pääsi! :D Ihana nähdä herraa niin keskittyneenä ja onnesta soikeana ;)

Nijinkin kanssa eksyttiin kokeilemaan A:ta ;) Neiti jopa itse lähti esteelle kiipeämään, mutta sitten tulikin tenkkapoo ja täytyi lähteä alaspäin. Estin tämän pitämällä pannasta kiinni ja kannustamalla kiipeämään. Äkkiäkös neiti homman hoksasi ja rallatteli A:ta menemään. Otin heti mukaan alastulolla pysähtymisen, kuten puomillakin. Hyvin on neiti tämän iskostanut. Kokeiltiin vielä keppejä, joita ollaan tehty viimeksi kujalla ennen joulua. Kivasti haki ensimmäisen keppivälin ja suoritti keppejä melko vähin avuin. Ei pitäisi mennä sotkemaan normikeppejä joukkoon... Tiedän. :P Pitää käydä nyt viikonloppuna kujia tekemään kaverille ja sitten hankkimaan omat irtokepit + verkot ;)

Tällaista tällä kertaa. Tyytyväisiä olen molempien koirien toimintaan tänään, vaikkei itsellä ollut kovin tavoitteellisen reenauksen maku tänään. Huipusti molemmat tekivät ja jopa pysyivät tauoillaan hiljaa (paitsi Nepo ;D ) Tällaista yleistä jeejettelyä välillä, mutta saatiin jotain aikaiseksikin :)