Uskokaa tai älkää, mutta vaikka tulos on mitä maan surkein, niin olen aivan tajuttoman onnellinen! :) Nyt uskaltaudutaan jatkossakin kisailemaan kunhan saataisiin vielä hieman varmuutta liikkeisiin sekä ohjaajaan. Tämä oli elämäni voitto Nepon kanssa! Vielä on meidän väleissä parsimisen varaa, mutta koira oli koko ajan hanskassa ja suoritti liikkeet niin kuin se vain sillä treenaamisella ja "häiriökestävyydellä" kykeni.

Tosiaankin kokeeseen tuli lähdettyä vähän extempore ja se näkyi muutamissa liikkeissä, joita ei olla otettu aika päiviin (etenkin liikkeestä seisominen). Liikaa on tullut painotettua ylemmän luokan liikkeisiin ja alon perusliikkeet, jotka kuvittelin Nepon osaavan, ovat jääneet treeneissä unholaan... Eli nyt palataan takaisin perusasioihin, kun kerta kisoihin uskalsimme! :) Ensi kerralla pitää saada ainakin se kakkonen ;D

Koe lähti liikkeelle suht hyvin. Ainoana miinuksena kehään mentäessä tutun tuomarin arkominen. Nepo meni kuitenkin rapsutettavaksi ja selvisimme kehään. Nepo seuraili koko ajan toisia koiria ja jouduin pitämään sitä aika tavalla käskyn alla. Vilkuilu jatkui siitä huolimatta. Tästä lähdetäänkin itse pisteisiin:

Luoksepäästävyys 10
Nepo nosti hieman peppuaan + heilutti häntää, kun tuomari tuli rapsuttelemaan sivulta. Tämä oli jo aikamoinen voitto.

Paikalla makaaminen 8½
Tätä jännitin aivan vietävästi. Pelkäsin, että Nepo nousee ja lähtee huitelemaan. Pelkoni osoittautui kuitenkin aivan vääräksi. Nepo nakotti suht nätisti paikoillaan. Pientä ääntelyä ja levottomuutta oli ilmassa ja ne vähensivätkin meidän pisteitä. Muuten Nepon paikallaolo oli loistava. Etenkin koiran luokse palatessa Nepo sinkosi kuin ohjus sivulle. Treenaus ja aherrus paikallaolon parissa on todellakin tuottanut tulosta! :)

Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen lähti liikkeelle tavallisella tavalla eli koira hieman esti. Sitten tasaantui, mutta seuraamisessa oli jotain ihme haahuilua. Pysähtymisessä Nepo jäi seisomaan ja kyyläili kehän laidalle. Seuraaminen oli osittain ihan hyvää, mutta kontakti puuttui lähes koko ajan.

Seuraaminen taluttimetta 7
Samat virheet toistuivat tässä. Enemmän vaan treeniä tähänkin häiriössä :P

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8½
Hidas... Huokaus... Muuten yksi onnistuneimmista liikkeistä. Ennen tätä liikettä aloin jo itse vähän rentoutua ja uskasin palkata koiraa enemmän liikkeiden välillä pienillä seuruutuspätkillä (nyt koira alkoi seuratakin tosi kivasti...)

Luoksetulo 8½
Tämäkin yksi onnistuneimpia liikkeitä, mutta koira törmäsi. Ihan varma en ole, oliko liikkeessä oikeastaan muuta häikkää...

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5
Tästä alkoikin sitten alamäki :D Tiesin, ettei Nepo tätä enää hyvin muistanut, joten jouduin antamaan sille kaksoiskäskyn + se pysähtyi hitaasti... Njoo, tätä osasinkin odottaa :)

Estehyppy 0
Koe ei voisi paremmin loppua ;D Nepo kyyläsi yhtä koiraa, jota kyyläili jo ennen kehään menoa. Näin tämän, mutta yritettiin kuitenkin. Tuloksena se, että Nepo hyppäsi esteen yli, mutta lähti koiraa kohti. Ehdin huutaa kuitenkin seis-käskyn ja Nepo palasi luokseni. Ei mennyt ulos kehästä. Jotain hyvää tässä..

Kokonaisvaikutelma 8


Pisteet 138, ALO3
Tuomarina Piritta Pärssinen


Tästä on siis erittäin hyvä jatkaa, vaikka mettään menikin. Viimeisiksihän me tultiin, mutta ei sen niin väliä ole :) Nyt tiedän, että me voidaan uskaltautua kisakentille vielä tulevaisuudessakin ;)