Niji

Paikka: Ravirata
Häiriöt: Tuttu koira tokoilemassa
Sää: Pilvinen ja kolea

TAVOITTEET
Sivulletulo: Nopeus sekä suoruus
Seuraaminen: Liikkeelle lähtö, tiiviys
Paikallaolo: "Ryhmässä", rauhallisuus

Tein tämän treenin ohella luopumisharjoituksia, eli palkka tuli alustalta, johon ei ilman lupaa saa koskea. Välillä leikittiin narulelulla.

Sivulletuloista olen saanut häivytettyä käsiavun. Korjaavia askelia käytän, jos koira tulee vinoon. Yleensä apuna oli pieni askel eteenpäin, mikäli koira oli vain vähän vinossa. Jos Niji tuli todella huonosti sivulle, otin harppauksen sivulle ja annoin uuden käskyn. Tämä tuotti tulosta, sillä sivulletulot paranivat huomattavasti tämän myötä. Koira alkoi tulla enemmän suoraan :) Hyvä! Myös käsipalkasta eroon pääseminen auttoi suuresti. Niji ei enää hamua käsiä, vaan tulee sivulle nätisti ja nopeasti. Nopeuteen luopumisharjoitukset näemmä auttavat ;)

Otin välillä myös seuraamista suoraan sivulletulon jälkeen. Seuraaminen luonnistuu todella hyvin yhdestä neljään askeleen sarjoissa. Neiti pysyy tosi kivasti hyvässä paikassa, vaikkakin etäisyyttä on vieläkin paikoittain liikaa omaan makuun. Tämä alkaa kuitenkin jo muistuttaa seuraamista ;) Tein seuraamisia myös lennosta ja vapautin sitten Nijin alustalle. Tämäkin sujuu todella hienosti! :) Ehkä tässä vaiheessa koulutusta ei niin helposti epäonnistumisia tule, kun tuntuu, että Niji toimii kuin unelma joka treenissä.

Otettiin lopuksi paikallaolo Sepen kanssa. Hyvin sujui. Niji meni sivulla maahan ilman käsiapua ja nakotti paikoillaan hienosti, vaikka Sepeä käytiin välillä palkkaamassa :) Aikaa paikallaolossa vierähti vajaa minuutti. Kävin välillä kerran palkkaamassa Nijin nappulalla. Vaikka raviradan reunalla oli koira omistajineen katselemassa paikallaolotreeniä, Niji piti kontaktin todella hienosti muutamaa vilkaisua lukuunottamatta. Tästä se lähtee :)

Tokoilut tehtiin jäljen jälkeen. Nijillä oli aluksi vaikeuksia keskittyä, koska yleensä käydään juoksuttamassa koiria raviskalla, viimeksi eilen Niji leikki Sepen kanssa siellä, niin Niji tietenkin iskostaa paikan leikkikentäksi :D Aika nopsaan neiti kuitenkin unohti Sepen ja keskittyi oleelliseen. Ihana, että neidillä on sellainen varman rauhallinen ote tokoiluun aina kun touhuilemme. Tämä olotila pitää koittaa saada säilymään. Mukava treenata, kun ei tarvitse nostaa koiran "viettiä" tai laskea sitä. Alkuvaiheessa Nijin kanssa piti hirmuisesti riekkua sun muuta, jotta se syttyi. Nykyään neiti toimii hyvin ilman mitään villitsemisiä.