Niji

Paikka: Koulun hiekkakenttä
Sää: Pientä sadetta, välillä reilumpaa
Häiriöt: Kaksi muuta tuttua koiraa agilitya ottamassa aivan vieressä

TAVOITTEET
Puomi: Reippautta esteen suorittamiseen, alastulokontaktille pysähtyminen, istuen odottamista ennen esteelle sujahtamista
Hyppy: Siivekkeiden välistä menemistä eri kulmista, esteen takana odottamista

Meillä on ollut tapana mennä agilitykentällä kärrystä siten, että Niji on irti. Nyt esteillä hääri kavereita koirineen, joten Niji olisi aluksi mielellään lähtenyt toisten perään radalle. Käskystä neiti kuitenkin lopetti alkaneen matkanteon ja palasi kutsusta takaisin. Ennen esteille menoa meillä on tavallaan pientä hallittavuustreeniä muiden koheltaessa radalla. Niji selviytyy tästä aina hienosti :)

Tämän päivän eriyisenä aiheena oli puomi, koska Niji pelkäsi mennä sitä. Nyt tosin tapahtui taas ihme, eikä Niji juurikaan estettä pelännyt. Hieman oli epävarma ylösmenossa, mutta alkoi useamman kerran ramppaamisen jälkeen tottua esteeseen. Hienoa! Tavoite yksi siis saavutettu ;)

Joka kerta otin loppuun kontaktille pysähtymisen. Opetan Nijin sittenkin istumaan päätyyn. Tämä tuntuu jotenkin selkeämmältä itselle. Niji alkaa hoksata tämänkin homman pikkuhiljaa. Toistoja tuli otettua vaikka kuinka paljon. Joudun kuitenkin vielä opastamaan koiraa makupalalla istumaan. Paikallaan Niji pysyy nätisti kun liikuskelin esteen lähettyvillä Nijin ollessa päädyssä istuskelemassa. Hyvähyvä :)

Hyppyä otettiin taas ilman rimaa siivekkeiden välistä. Eri kulmia kokeilin ja Niji alkaa hoksata "hyppy"-käskyn. Se lähtee jo esteelle päin kun käsken "hyppy". Otettiin myös erilaisia kulmia + esteen takana istumista. Nätisti neiti jaksaa hommaan keskittyä kaikesta menosta ja meiningistä huolimatta, mitä ympärillä tapahtuu :)

Nepo

TAVOITTEET
Puomi: Kontaktit sekä ylös- että alasmenoilla

Nepon kanssa jätin radan tekemisen pois, koska poika oli kierroksilla. Otettiin siis pelkkää puomia. Kontaktitreeni sujui kivasti. Aluksi tein pelkkää ylösmenoa siten, että kun Nepo laittoi etutassunsa esteelle annoin käskyn "odota" ja palkkasin. Lopputuloksena päästiin siihen, että Nepo jäi paikalle, vaikka itse jatkoin kävellen matkaa pari askelta esteelle päin. Jos Nepo ei pysähtynyt, vein sen takaisin esteen päähän. Tehtiin satunnaisesti puomia loppuun asti ja alastulolle pysähdys myös. Alastulon kontakti on huomattavasti paremmalla mallilla kuin ylösmenolla. Näitä treenejä pitää ottaa enemmän :) Nepo alkaa hoksaamaan.