Sää: aurinkoinen
Paikka: halli + pelto
Häiriönä tuttuja koiria (4) sekä kaksi Nepon "inhokkia"

 Hallilla

Seuraaminen: Ok, erityisesti otin käännöksiä, jotka sujuivat hyvin. Naksulla vahvistin paikkaa heti käännösten jälkeen.

Kaukokäskyt: Tosi kivasti meni eikä ollut mitään ongelmaa. Nepo ei liikkunut kuin kerran hivenen eteenpäin.

Liikkeestä maahanmeno: Hidasta johtuen hallista -> otettiin maahanmenoja leikin keskellä. Jouduin antamaan koiralle apuja -> näytin kädellä käskyn jälkeen "maahansignaalin". Maahanmenot nopeutuivat ihan kivasti, vaikka paremminkin olisi voinut mennä.

Noutaminen: Kapulana Nepolle uutena materiaalina muovi. Otettiin pelkkiä nostoja maasta, jota en ikinä ole tajunnut ottaa... Pureskelu siis ongelmana ja sitä puitiin. Nostojen lisäksi otettiin ihan eteentuloa. Kokeiltiin myös sitä, että nappulat odotti viereisellä tasolla ja Nepon piti nostaa kapula minulle ja sitten vapautus ja nameille. Toimi Nepon kohdalla hyvin. Varsinaisesti pureskelua ei koko ajan pojalla ole, vaan pää "tärrää" eli hieman maltissa puutteita... Neuvoiksi saatiin kokeilla kananmunien noutamista, jolla voitaisiin kokeilla saada koiran otetta hieman kevyemmäksi ja pureskelusta epämukavaa. Toistoja oli n. 10 + 10.

Paikallaolo ryhmässä: Otin Nepolle ihan vain parin sekunnin pätkän, jottei ehtisi nostaa yhtään kyynäriään ylös.

Ulkona pellolla

Seuraaminen: Todella hyvää! Jos yhtään pystyi hallin seuraamisesta parantamaan, niin tämä oli sitä! :) Välillä mukana oli pysähtelyä, joissa Nepo oli hieman liian hidas eli peppu ei maahan ihan niin joutuisasti mennyt kuin normaalisti. Tietenkin pakkasella oli vaikutuksensa. Seuraamista otettiin reilusti BH-kaavion verran (kerrottuna se siis kahdella) ja kaikki aikalailla putkeen. Kontakti pysyi todella hyvin! :)

Tästä jos jostain on hyvä jatkaa! Nepo oli aivan täydellinen koko neljän tunnin ajan :) Hieman meinasi välillä maltti kadota, mutta koira rauhoittui kun kielsin sitä. Homma toimii hyvin niin kauan kun Nepo on käskyn alla, kuten vaikkapa seuraamassa tai käskettynä sivulle. Tänään oli ainoastaan yksi pieni, painotan erittäin pieni, välikohtaus pojan kanssa, jossa se kokeili taas olinko tosissani. Nämä välikahakat ovat laantuneet rajusti tässä syksyn ja talven aikana, kun olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja muistanut olla koiralle topakkana tilanteissa, joissa se koittaa käyttää hampaitaan. Tämä oli Nepon osalta todella pientä "nipinää" eli pari onnetonta näykkyä hihaan, jotka loppuivat kun laitoin koiran puoliväkisin istumaan. Nepo ei siis enää niskoittele kovin pahasti vastaan, joka on erittäin hyvä juttu! Ehkä me tästä kisaamaankin jossain vaiheessa....