Käytiin tänään Mammankaivonkentällä Nijin kanssa treenaamassa. Nepo olisi muuten lähtenyt mukaan, mutta tuli hieman mutkia kyytien osalta ja koska autoa ei saatu koko treenin ajaksi paikalle, päätin jättää herran kotia. Puussa kiinni odottelu ei olisi taatusti saanut aikaan muuta kuin kierroksille nousemista, mitä en halua tuon kohdalla vahvistaa.

Tultiin sen verran aikaisin kentälle siskon kanssa, että ajattelin kokeilla hieman treenin alla olevia avoimen liikkeitä uudessa ympäristössä. Aluksi pieniä seuraamispätkiä ja sitten luoksaria pysäytyksellä. Aluksi lelulla, jolla pysäytykset onnistui suht kivasti. Valeheittoja tein vain muutaman, joten suurimmaksi osaksi palkka lensi heti tai sitten tein läpijuoksuja. Pieni tauko, jonka jälkeen uudestaan. Tein nyt lyhyemmältä matkalta ja käytin nameja. Teräviä ja nopeita pysähdyksiä hyvällä vauhdilla. Jes! Hieman meinaa neiti lähteä oikealle johtuen varmasti käsimerkistä, sillä heitän aivan liian usein myös samalla kädellä palkan. Tarkkuutta siis itselle tuohon palkan heittosuuntaan.

Porukan saavuttua paikalle, laitoin Nijin odottelemaan tolppaan. Uskomatonta oli se, että pelkäämääni huutoa ei kuulunut. Niji makoili rauhassa paikoillaan heilutellen häntää vieressä rymyäville lapsille. Ihme epeli O.o

Ajattelin tänään painottaa agilityyn. Ihan yksinkertaisia juttuja tehtiin, koska kenttä ei oikein joustanut isompiin pyörittelyihin (oli ihan märkä :P). Otettiin aluksi hyppy - putki -pätkää, joka sujui kivasti. Olen siirtänyt Nijille maksi hypyt, jotka aiheuttavat sen, että neiti meinaa mennä hyppyjen ali. Laitettiin siis kaksi rimaa, jotta Niji ei vahingossakaan livahtele ali. Ei ainakaan Nijin hyppykorkeus ole ongelma, sillä neiti loikkaa kevyesti lähes siivekkeen korkeudelta! O.O Minä kun ajattelin, että neiti ei jaksa vain ponnistaa :P

Otettiin sitten maksihypyillä kolmen hypyn suora eteenmenotreeniä. Avustaja oli narupallon kanssa toisessa päässä. Ensimmäisellä kerralla kaksi ensimmäistä hyppyä neiti hyppäsi ja oli hyppäämässä jo kolmatta, kun avustajan nakkaama pallo saikin neidin pujahtamaan aidan ali :D Tämän jälkeen sujui suht kivuttomasti. Yhden kerran Niji kiersi viimeisen esteen, josta luonnollisesti ei palkkaa herunut. Eteneminen tuntuu olevan äärimmäisen hyvin hanskassa näiden treenien perusteella, mutta on varmasti paljon tekemistä vielä :)

Pienen tauon jälkeen otettiin vielä putkeen eri lähetyskulmia sekä hypyn ympärillä kahdeksikon kiertoa maksihypyllä taas. Hienosti meni, eikä hypyn korkeus enää neitiä häirinnyt.

Otin lopuksi vielä reilun minuutin paikallaolon ollen selin koiraan päin. Sisko tarkkaili puolestani ja hyvin neiti pysyi, vaikka sen ohi kulki koira. Noin viiden metrin päässä Nijistä oli keinu, jota myös kävi koirakko kokeilemassa paikallaolon ajan. Muutakin hälinää oli, kun toinen koira hyppi esteillä. Niji katseli suurimmaksi osaksi minun suuntaan, mikä oli kiva juttu :)

Tein vielä kaukoja (istu, maahan) ja vitsit neiti revitti! :O Nousi ensimmäisellä ja nopeasti. Kaikki vaihdokset erittäin ripeitä (tein m-i-m-i -sarjan pisimmillään). Taukojakin pidin reilusti vaihdosten välillä, jottei ainakaan se jää treenaamatta. Eli tästä lähin mennään kentälle treenaamaan nopeutta ;D

Niji on siitä "erikoinen" koira, ettei se ole vielä syttynyt agilityyn sellaisella tulisuudella, mitä Nepo tekee. Ehkä se on hyvä juttu, mutta minusta meno tuntuu todella tahmaiselta. Koitin kovasti saada menoa ja meininkiä ja olihan sitä toisinaan nähtävissä :) Ehkä tämä tästä, kun ruetaan vain tekemään. Olisi kiva saada agi- sekä tokotreenit kerran viikossa kentällä aikaiseksi. Liitelyssä on vielä kamalan paljon tekemistä, mutta ehkä se siitä lähtee! :) Toisaalta, ehkä näin alkuvaiheessa, tuo rauhallisuus liitelyssä on ihan positiivinen juttu, koska vauhtia tuohon kyllä saa tarvittaessa ihan tarpeeksi minulle ;)

Eilen muuten tehtiin Nepon kanssa hyppärireeniä pihalla. Sain kaivettua muutaman hypyn esille ja hyvinhän herra teki, kuten aina :D Ihanan palavalla innolla! Nepon jälkeen on tosi turhauttavaa koittaa vääntää agia Nijin kanssa, jota pitää nostaa vireeseen. Nepo taas on alusta asti jutussa mukana kympillä :)