Jälki 1

Paikka: Pelto Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Muita jäljestäviä koiria

Alusta: Pelto Pituus: n. 300-400 m Muuta: 3 kulmaa, napuja siellä täällä

Kokeilimpa sitten, millä tavalla Nepo reagoi jäljen alussa nappuloiden vähentämiseen. Tein siis vain niin, että tein pätkän, jossa napuja oli ja pätkän, jossa niitä ei ollut. Överiksi meni. Nepo nimittäin alkoi kaahaamaan heti ensimmäisellä naputtomalla suoralla ja näin ollen hukkui jäljeltä. Ei se rynniminen, vaan se, että koira poukkoili sinne tänne -> itse tietenkin olisi voinut lyhentää liinaa.... Ensimmäisen kulman yli ilmeisesti menimme - se kääntyi vasempaan. Käskin koiran kuitenkin jäljestää vasempaan päin, jolloin se löysi melko nopeasti oikealle jäljelle. En sitten tiedä oliko kulma juuri siinä kohtaa, kun en tarkkaan kulman kohtaa -yllättäen- muistanut. Loppu jälki sujui ihan ok, vaikkei se ollutkaan parasta mahdollista jäljestystä. Jäljestämisessä oli aivan liikaa innokkuutta ja otin koiran pari kertaa sivulle rauhoittumaan.

Jälki 2

Paikka: Metsä Sää: Aurinkoinen Häiriöt: Toinen jäljestävä koira

Alusta: Jäkälä, oksia, kaksi metsäkonetien ylitystä, yksi hiekkatien ylitys Pituus: n. 300-400 Muuta: Kolme kulmaa tässäkin, nappuloita siellä täällä (vähemmän kuin edellisessä)

Lähtö oli aivan ihmeellinen: Nepo ryntäsi matkaan ja etsi jälkeä aivan päättömästi tarkastellen sieltä täältä. Siispä otettiin alusta ja rauhoituttiin kunnolla. Jälki sujui kivasti. Paremmin kuin peltojälki, vaikkei tämäkään ihan sitä parasta mahdollista ollut. Jotenkin Nepolla oli kamala kiire koko ajan, vaikkei se kiskonutkaan liinassa juuri lainkaan. Nepo etsi jälkeä jotenkin epäloogisesti, aivan kuin se ei olisi täysillä jälkeen keskittynytkään. Loppuosa jäljestä sujui kuitenkin kohtalaisen kivasti, vaikka viimeinen kulma mentiinkin hieman yli ennenkuin koira hoksasi kääntyä vasempaan. hiekkatien ylitys meni kivasti. Taisi olla meidän ensimmäinen hiekkatie?

Toko

Seuraaminen: Ihan ok. Kontakti pysyi hyvin. Hieman pientä haahuilua joissain kohtaa.

Paikallaolo: Useamman minuutin paikallaolo, jossa selkä koiraa kohti. Nepo pysyi hyvin paikoillaan, kunnes toinen ohjaaja palasi oman koiransa luokse ja Nepo nousi sekä lähti minua kohti. Menin koiraa vastaan ja vein sen paikoilleen. Otin toisen paikallaolon ja se meni hyvin.