Tämä päivä on mennyt ihan hujauksessa! :O Auringon paistetta on ollut kiitettävästi, joten ollaan saatu nauttia taas keväisen lämpimästä säästä. Piha alkaa sulamaan, joten raparallia on riittänyt. Tiet on onneksi ihan sulat, joten käytiin pyöräilemässä painajaisten kanssa n. 4 km lenkki. Tämä oli Nijin toinen pyörälenkki ja hienosti sujui :) Hieman meinaa välillä mennä vetämisen puolelle, mutta suht nopeasti neiti on oppinut kulkemaan hihna löysällä. Noilla kahdella meinaa mennä kisaamiseksi koko touhu (samoin kuin hihnalenkillä), mutta hihnat eivät kuitenkaan pahemmin kiristyneet :)

Hauska sattuma oli tuolla pyörälenkillä se, että siskoni oli lähtenyt minua aiemmin pyöräilemään (itse en tätä tiennyt) ja kohteenamme sattui olemaan sama paikka :D Nimittäin yksi levähdyspaikka tuossa parin kilometrin päässä järven rannalla. Kaiken kukkuraksi nuorimmainen siskoistani tuli meidän jälkeen tuomaan makkaraa nuotiolle. Siinä sitten syötiin makkaran pätkät ja painajaiset pääsivät revittelemään pitkin metsiä ja jäätä ;)

Nijin kanssa tein tänään isommat treenit pihalla. Avoimenjuttuja käytiin lävitse. Aloitettiin estehypystä, jossa tavoitteena oli nopea istuminen esteen takana. Märkä maa oli hyvää "häiriötä" juttuun, sillä Haiven Rinsessan mielestä märkään maahan on ällöä istua. Homma kuitenkin sujui ja saatiin ripeitäkin istumisia aikaiseksi. Muistin myös painottaa palkkauksen vasempaan laitaan, kun viimeksi Niji meinasi mennä kovasti oikealle. Tämä tuotti jopa tulosta. Kerran otettiin treenien seassa kokonaisena liikkeenä ja hyvin onnistui :)

Luoksarin pysähdyksiä tehtiin hyppelyn perään. Enkä minä muistanut pidättäytyä siinä suunnitelmassa, minkä liikkeen osalta laadin! >.< Etenen liian nopeasti, joten pysähdyksen ovat sen näköisiä (=löysiä). Ensiviikon aiheeksi pitää pistää tuo merkki/käsky+pallo samaan aikaan sekä ne läpijuoksut siinä sivussa. Saattaa olla, että Nijille sopii paremmin suullinen käsky kuin käsimerkki. Ainakin näiden treenien perusteella pysähtyy suht napakasti suullisella (kuitenkin liian löysä minulle).

Isä sai viimein tehtyä meille jonkinlaisen noutokapulan, joten pitihän noutoa kokeilla ;) Tänään on käyty kahdesti jeejettelemässä kapulalla. Ensimmäisellä kerralla Niji ei oikein ollut jutussa mukana, mutta sain sen nostettua sopivaan vireeseen pitämällä koiran etukroppaa ylhäällä ja nakkaamalla kapulan koiran eteen. Päästin koiran juoksemaan liikkuvan kapulan perään. Muutaman onnistuneen kerran jälkeen palattiin sisälle. Hieman latteaa meininki oli, mutta onnistuttiinpahan kuitenkin edes jotain saamaan :P

Illalla otin homman uusiksi. Tosin eri menetelmällä. Niji oli hetken häkissä, kun tein pari noutoa sekä luoksetulon Nepolle. Niji seisoi rauhallisesti häkissä ja katseli meidän touhuja. Pistin sitten Nepon häkkiin ja otin Nijin ulos. Ensin leikittiin pieni hetki patukalla + noudatin sen kerran. Sitten vaihdoin patukan tilalle kapulan ja kappas: Niji toi sen suurella innolla, eikä epäröinyt tarttua siihen!! :D Pari toistoa ja homma siihen. Tein noudon myös luovutuksen kanssa ja hitsi neiti tykitti tänään :) Nijillä on se hyvä puoli, ettei se kierroksia saadessaan pistä hommaa yli, vaan pikemminkin keskittyy. Tämän vuoksi kapulan pureskeluakaan ei ole, vaan Niji pitää entistä tiukemmin kiinni kapulasta. Nepolle taas pitää olla rauhallinen, jotta nouto ei mene ihan yli... :P

Oon tosi ylppis pikku böögistä, eikä Nepokaan yhtään hullummin tehnyt noutoja + luoksaria pysähdyksellä :D