Siinä olikin tämän päivän touhut tiivistettynä :) Maanantait menee aina todella nopeasti. En ymmärrä mihin aika oikein vilahtaa :P

Aamulla Nijille aamuruualla p-olo, noin 2-3 minuuttia ja Nepolle sivulletuloja + kontaktia.

Töistä palattuani touhuttiin Nijin kanssa seuraavien liikkeiden parissa:
  • AVO-kaukot (istu-maahan): Sujui äärimmäisen hienosti. Takapalkka käytössä, palkkana pari nappulaa alustalla. Niji teki äärimmäisen hienot ja ripeät vaihdot n. kuudesta metristä! :D Ei mitään ongelmaa. Sarjat olivat seuraavanlaisia: i, i-m, i, i-m-i-m. Ensimmäisessä nousussa ei ole mtn ongelmaa ja siihen olenkin panostanut, koska se mitä luultavammin olisi tullut ongelmaksi, kun p-olo maaten on niin vahva :P
  • Nouto: Metallikapulalla jeejettelyä. Hieman arkoo kapulan nostamista edelleen, mutta tämä on parantunut huomattavasti. Kun koira koskee kapulaan, lähden juoksemaan karkuun ja Niji tuo kapulan innoissaan luokse. Näin tarttumisesta on tullut kiva juttu. Eteen istuminen kapulan kanssa on nopea ja hyvä. Tätä otettiin erikseen.
  • Luoksetulon pysähdys: Tehtiin tätä kahden lelun kanssa. Toinen oli koiran takana, toinen minulla. Välillä läpi, välillä pysäytys. Erittäin hyviä pysäytyksiä saatiin aikaiseksi! :D Niji pisti jarrut välittömästi pohjaan ja liukui liukkaalla lattialla varmaan parikymmentä senttiä pysähdyksen "voimasta" ;)
  • Liikkeestä istuminen: Niji sekoittaa tätä liikkeestä maahanmenoon jostain syystä. Jätin muuten sit-sanasta S:n pois, kun tuntui vaikuttavan sekoittumiseen. Tiedä sitten mistä johtuu. Nyt kuitenkin "it"-käskyllä nasahtaa istumaan hienosti! :D Eiköhän tämäkin ala siis suttaantua ihan kivasti :) Tein erikseen vielä maahanmenojakin tämän treenin jälkeen. Ei tarjonnut istumista tässä.
Tässä välissä suuntasin metsäsuksilla metsään hiihtelemään. Ihana, kun hanget kantaa niin äärimmäisen hyvin :) Vähän pyrytti, mutta ei tuo menoa haitannut ;) Painajaiset riehuivat onnessaan menemään pitkin metsää. Nepolla oli erityisesti vauhti päällä :D Siitä on tullut muutenkin ihan hassu. Jotenkin hirveän pentumainen ;) Leikkiä lyödään ja Niji on ihan sen bestis kaikessa suhteessa, vaikka alkuun uskoinkin, ettei Nepo tule ikinä sulattamaan Nijiä leikkikaverikseen ;)

Lenkin jälkeen Niji pääsi rustoluun kanssa häkkiin puoleksi tunniksi. Siellä se vietti aikaansa luun parissa, kun Nepo vietti aikaansa sisällä pallon kanssa temppuillessa sekä lepäilemässä lenkin jäljiltä :) Ehkä me tuosta Nijistäkin vielä häkkieläin leivotaan ;D

Illalla otin ruokakupilla Nijille pitkän p-olon (taas...). Aikaa kului 6-7 min ja hienosti pysyi. Nepo pääsi tekemään eteenmenon. Matkaa ei hirmuisesti ollut, kun vähän vaikea täällä sisällä tuollaista harjoitusta toteuttaa ;) Ehkä joku 5 metriä kupille ;D Mutta olipahan kuitenkin ja hienosti herra suoriutui. Maahanmenoon tosin tarvitsi kaksi käskyä, kun ruoka meinasi viedä korvat ;)

Huomenna onkin sitten taas luvassa toiminnantäyteinen päivä. Illalla on kentällä sossurinki, jonne lupauduin toiseksi vetäjäksi. Ainakin Niji on lähdössä mukaan. Jos millään onnistuu kyytien puolesta, otan Nesnunkin kentälle syömään iltaruuan. Mikään muu paikka ei ole Nepolle ollut niin vaikea tottua kuin tuo kyseinen Mammankaivonkenttä. Luultavasti jotain jäänyt pentuajoilta herran päähän kentästä, kun siellä mennään herkemmin kierroksille. Onneksi agilityn ottaminen kyseisellä kentällä on vienyt kentän "erikoisuutta" vähemmälle ;)

Mutta huomiseen! :)